Saarenkylän toimipisteemme tarjoaa monipuolisia fysioterapiapalveluja elämän eri vaiheisiin Rovaniemen alueella. Keväällä 2017 Saarenkylän Fysiopalvelu yhdistyi osaksi Soveaa, ja jatkaa nyt entistäkin laajemmalla palvelutarjonnalla.  

Etusivu 5

Olemme Kela:n vaativan lääkinnällisen avokuntoutuksen palveluntuottaja. Lääkinnällinen kuntoutus toteutetaan Kela:n avokuntoutuksen standardin mukaisesti. Lisätietoa Kelan kuntoutuksesta

 • Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

  Kela järjestää kuntoutusta vaikeavammaisille. Vaikeavammaisiksi määritellään kuntoutujat, joilla on vähintään vuoden kestävä kuntoutustarve, tai jos kuntoutujan haitta aiheuttaa huomattavia vaikeuksia selviytyä jokapäiväisistä toimista kotona, koulussa tai työssä. Kuntoutus perustuu kirjalliseen kuntoutussuunnitelmaan, ja se voidaan toteuttaa terapiatiloissa, kotikäynteinä, päivä,-tai ryhmäkotikäynteinä tai allasterapiana. Tuotamme vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta sekä aikuis- että lapsikuntoutujille.

 • OMT, Ortopedinen manuaalinen fysioterapia

  OMT on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelinongelmien hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lähtökohtana on asiakkaan oman aktiivisuuden tukeminen ja ohjaus virheellisten kuormitustekijöiden välttämiseen. Käytännön terapiakeinoja voivat olla erilaiset manuaaliset menetelmät, kuten pehmytkudoskäsittelyt, nivelen ja nikamien mobilisaatiot ja manipulaatio, kipuhoidot, teippaukset sekä täsmäharjoitteet. Harjoittelu terapeutin kanssa sekä täsmäharjoitteet kotona ovat tärkeä osa OMT-terapiaa. OMT-osaajamme löytyvät Tornion toimipisteestämme.

 • Ikääntyneen fysioterapia

  Ikääntyneille suunnatun fysioterapian tavoitteena on edistää ikääntyneen kokonaisvaltaista toimintakykyä ja itsenäistä elämää esimerkiksi lihasvoima-, tasapaino- ja kävelyharjoitteiden avulla. Ikääntyneen fysioterapia voidaan toteuttaa ikääntyneen omassa elinympäristössä, esimerkiksi kotona tai palvelutalossa.

 • Lymfaterapia

  Lymfaterapia on lymfakiertoon eli imunestekiertoon kohdistuvaa pehmeää pumppausta, joka tehostaa elimistön omaa nestekiertoa toimimaan turvotuksen parantumiseksi. Turvotuksen syitä voivat olla mm. imusuoniston synnynnäinen kehityshäiriö, imusolmukkeiden poisto (syöpä), muut imusuonistoa vaurioittaneet leikkaukset, vammat ja toistuneet tulehdukset (ruusu). Muita lymfaterapian käyttöalueita ovat: vamman tai leikkauksen jälkeiset turvotukset, pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava, tulehdukselliset reumasairaudet, hermoston ärsytystilat ja fibromyalgia. Lymfaterapia toteutetaan manuaalisesti tai koneellisesti LPG- tai Lympha Touch -hoitona.

 • Äitiysfysioterapia

  Äitiysfysioterapia on kohdennettua fysioterapiaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Tavoitteena äitiysfysioterapiassa on auttaa äitiä löytämään itselle sopivat ja turvalliset tavat liikkua raskauden aikana ja sen jälkeen, ohjata lantionpohjanlihasten ja keskivartalon syvien lihasten oikeanlainen aktivaatio sekä auttaa synnytyksestä palautumisessa. Oleellista äitiysfysioterapiassa on ennaltaehkäistä ja kuntouttaa raskauden aikaisia ja jälkeisiä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä (mm. vatsalihasten erkaumaa eli vatsan ”pömpötystä” ja virtsankarkailua).

 • Leikkauksen jälkeinen, postoperatiivinen hoito ja kuntoutus

  Ajoissa aloitettu ja oikein mitoitettu kuntoutus edistää leikkauksen jälkeistä kuntoutumista. Kun leikkauspäivä lähestyy, kannattaa selvittää jo hyvissä ajoin omat jatkokuntoutumisen mahdollisuudet. Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on aina yksilöllistä ja nousujohteista, jossa otetaan huomioon asiakkaan voimavarat, leikkauksen jälkeinen kipu ja turvotus sekä mahdolliset toimenpiteen aiheuttamat rajoitukset.

 • Klassinen hieronta

  Hieronta on vanha ja tuttu lihasjännityksiä ja kireyksiä laukaiseva hoitomuoto. Klassinen hieronta on pehmytkudoskäsittelyjä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Hieronta on hyvä hoitomenetelmä akuutteihin lihaskireyksiin, mutta myös tehokas ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, edistää lihasten toiminnallisuutta ja nivelten liikkuvuutta sekä purkaa lihasjännitteitä.

 • Tykytoiminta

  Järjestämme tykytoimintaa yhteistyössä työterveyshuollon kanssa. Toiminta on tarkoitettu niille työntekijöille, joilla on toistuvia alaselkä- tai niska, olkapää- tai polvivaivoja, stressiä, unettomuutta tai vaiva, joka ei vaadi yksilöllistä fysioterapiaa, mutta haitta on kohtuullinen ja häiritsee työntekoa. Hoitomuotoina käytämme ortopedista manuaalista terapiaa (OMT), DBC-aktiivikuntoutusta, selkä-, niska- ja olkapää -ja polviklinikkaa, alaraajatutkimusyksikköä, kipupotilaiden kuntoutusta ja psykofyysistä fysioterapiaa. Sisältö räätälöidään yhdessä työnantajan, työterveyshuollon ja fysioterapiayksikön kanssa.

 • Alipainehoidot Lympha Touch ja LPG

  Lympha Touch ja LPG ovat alipaineeseen perustuvia laitehoitoja, joita käytetään turvotuksien, reuman, syöpäsairauksien jälkitilojen sekä arpien- ja haavan hoitoon. Leikkauksen jälkitiloissa alipainehoidot nopeuttavat kuona-aineiden poistumista ja vähentävät turvotusta ja notkeuttavat arpikudosta. Lympfa Touch nopeuttaa verenpurkauksien, nyrjähdysten ja lihasrepeytymien, rasitusvammojen ja arpien parantumista, ja toimii hyvin lihashuollossa, lihaskalvojen käsittelyssä ja nivelten toiminnan aktivoinnissa. LPG puolestaan on antanut hyviä tuloksia lihasvaurioiden ja arpikudoksen hoidossa. Alipainehoidosta on apua kroonisiin kiputiloihin ja hoitomuoto tuo helpotusta myös psoriasis-potilaille.

 • Tuotteet

  Tarjoamme tuotteita hyvinvointisi edistämiseksi. Meiltä saat Tempur-tyynyt, terapia- ja pilatespallot, kylmägeelit, kinesioteippit, vastuskuminauhat, sekä lääkinnälliset hoitosukat.